Aktivnosti i dešavanja

Aktivnosti i dešavanja 2021

„ŠETNJA ITALIJOM“

Nijedna zemlja ne pruža svojim posjetiocima tako savršenu kombinaciju kulture, istorije i umjetnosti kao Italija. Ako ste i vi među brojnim zaljubljenicima u  ovu državu i  u njene beskrajne ljepote i krajolike koji oduzmaju dah, melodični jezik i jedinstvenu kuhinju, onda ne smijete propustiti tv emisiju u potpunosti posvećenu ovoj prekrasnoj zemlji pod nazivom „Šetnja Italijom“, koja će biti emitovana na BHT1 počevši od 26. septembra 2021, u 21.00.

Emisija je nastala zahvaljujući ideji sarajevskog Komiteta Društva Dante Alighieri iz Rima, koje ima za cilj promociju italijanskog jezika i kulture u svijetu, u saradnji sa Ambasadom Italije u Bosni i Hercegovini i BHRT-om.

Serijal se sastoji od 6 epizoda tokom kojih će gledaoci prošetati Italijom i imati će priliku da uživaju u ljepotama i znamenitostima 6 italijanskih regija: Marche, Basilicata, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Calabria i Umbria.

Caffe’ Italiano 11.03.2021

Aktivnosti i dešavanja 2020

Svi oni koji žele obnoviti svoje članarine za 2020. godinu ili žele postati novi članovi Udruženja Dante Alighieri, mogu to učiniti uplatom od 30 KM (15 KM za studente) na transakcijski račun Udruženja broj: 3387202254225974 – svrha uplate “Godišnja članarina”. Hvala Vam i do skorog druženja!

__

Caffe’ Italiano – 11.12.2020

___________________________________________________________

Caffe’ Italiano – 26.11.2020
_____________________________________________________________
Caffe’ Italiano – 5.11.2020

___

Italijanska ambasada u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje

 Sedmicu italijanskog jezika u Bosni i Hercegovini od 16. do 25. oktobra 2020

s italijanskim filmovima prevedenim na lokalni jezik, on-lline časovima italijanskog jezika i zabavnim kvizovima, virtualnim italijanskim kafama i Zoom webinarima o Danteu Alighieriju i italijanskim stripovima.

Prikazivanje italijanskih filmova počinje filmom “Dobrodošli na sjevervečeras u 20:00 sati u Hub-u “ItaliAmo” u Sarajevu (snimak na FB @ItaliAmoo) i “Pleši s namau petak 23. oktobra u 21:00h na BHRT-u.

Lekcije koje su snimili ItaliAmo, Dante Alighieri, Centro Dialogo Tuzla i AIBA Banja Luka bit će na FB stranici @ItalyinBiH.

Očekujemo vas na Zoom-u na virtualnoj italijanskoj kafi udruženja Dante Alighieri s prezentacijom o Božanskoj komediji u četvrtak 22. oktobra u 18:00h.

(https://bit.ly/2H4BU6t, Zoom ID: 834 7522 7572; Password: 011706)

 a za webinar o italijanskom strip-crtaču Zerocalcare koji su pripremili Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet La Sapienza iz Rima, u petak 23. oktobra u 17:30h.

(https://bit.ly/3dB71mf; Zoom ID: 899 9422 8666; Passcode: 814588)

 Veliko zatvaranje događaja u subotu 24. i nedjelju 25. oktobra u 12:00h uz zabavne interaktivne kvizove sa nagradama o italijanskoj povijesti, jeziku i kulturi od strane ItaliAmo preko AppKahoot.

(sve informacije o učestvovanju na linku:https://bit.ly/31c0REh)

 

Cjelokupan program možete naći na priloženom flyeru, na stranici www.ambsarajevo.esteri.it i na twitteru, instagramu i FB-u @ItalyinBiH

 

____________________________________________________________________

DANTEDI’

U obilježavanju Međunarodnog Dana posvećenog Danteu Alighieriju, Selma Alispahić, poznata i cijenjena bh glumica, u znak solidarnosti i bliskosti prema Italiji i Italijanima u ovim teškim trenucima, recituje stihove iz Božanstvene Komedije: V Pjevanje Pakla, Dante i Vergilije susreću Paola i Franćesku.

https://www.facebook.com/pg/dantealighieribosnia/posts/?ref=page_internal

__________________________________________________________________

_________________________

____________________________________

Četvrtkom u  19 h, na italijanskom

Naše Udruženje organizuje niz susreta sa naslovom

“Četvrtkom u  19 h, na italijanskom”,

sa ciljem da pružimo priliku svim članovima i onima koji to žele postati u 2020. godini da razgovaraju na italijanskom jeziku.

Susreti će se odvijati u Caffè-slastičarni Parkuša, Maršala Tita 11, Sarajevo, svakog četvrtka od 19.00 do 20.00, uz prisustvo i aktivno učešće članova kojima je italijanski maternji jezik.

Svi koji žele učestvovati trebaju najaviti svoje prisustvo slanjem emaila na info@dantealighieribih.ba i biće blagovremeno obaviješteni o temi razgovora.

__________________________________________________________

Sedmica italijanskog jezika u svijetu

Sedmica italijanskog jezika u svijetu je manifestacija koju promovišu kulturna i diplomatska predstavništva Italije svake godine u trećoj sedmici oktobra. Određena tema predstavlja polaznu tačku i poveznicu za organizaciju bogatog kulturnog programa sa ciljem širenja i promocije italijanskog jezika.
“Italijanski na bini” je ovogodišnja odabrana tema za XIX izdanje Sedmice italijanskog jezika u svijetu i sarajevski Komitet Udruženja Dante Alighieri je odlučio da priredi koncert sa naslovom “Italijanski u muzici”.

—————————————————————–

Šetnja Italijom

Veliki uspjeh i odličan odziv publike na našem promotivnom predstavljanju serijala ”Šetnja Italijom”, u realizaciji Udruženja Dante Alighieri iz Sarajeva u saradnji sa Društvom Dante Alighieri iz Rima, Ambasadom Italije u Sarajevu i Televizijom Sarajevo.

Šetnja Italijom

    

Ambasada Italije u Sarajevu ima čast najaviti prvu koprodukciju Italije i jedne domaće TV, TVSA – glavnog partnera, u realizaciji televizijskog serijala od osam epizoda („In giro per l’Italia“/“Šetnja Italijom“) koji će biti emitiran subotom u 20.00h na TVSA, počevši od nastupajuće subote 23. marta. Ova saradnja je plod ideje sarajevskog Komiteta Udruženja “Dante Alighieri” koju je Ambasada Italije prihvatila od prvog trenutka želeći dosegnuti dodatni dio javnosti u Bosni i Hercegovini.

Ovaj serijal, potpuno realiziran na italijanskom i titlovan na domaći jezik, predstavlja osam italijanskih regija promovirajući italijansku umjetnost, prirodne ljepote, arhitekturu i općenito italijansku kulturu. U svakoj epizodi, kreće se od oca italijanskog jezika Dante Alighierija, da bi se potom prikazale historijske ljepote i ljepote pejsaža, predstavio po jedan savremeni autor i na koncu, zaključilo sa spremanjem jednog nezahtjevnog regionalnog jela.

Serijal je realiziran pod supervizijom poznatog režisera Ahmeda Imamovića koji je prihvatio izazov sa velikim oduševljenjem.

Za predstavljanje književnih tema, pobrinula su se dva profesora italijanskog jezika: jedna domaća profesorica, Amela Beća, profesorica u Prvoj gimnaziji u Sarajevu i prof. Giuseppe Caracchia, lektor za italijanski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Društvo “Dante Alighieri” će promovirati serijal i u ostatku svijeta i to će omogućiti predstavljanje ljepotā Bosne i Hercegovine i u inostranstvu. Zahvaljujući susretljivosti gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake, dijaloški dio emisije, sniman je u prekrasnom ramu, sarajevskoj Vijećnici.

Kuriozitet: serijal predstavlja Annarita Lippiello, supruga ambasadora Italije, po prvi put u ulozi tv voditeljice, koja izjavljuje: “Ljubav prema zemlji koja nas ugošćava i ljubav Bosne i Hercegovine prema Italiji, omogućili su mi da se upustim u nešto u što se, u drugačijim okolnostima, nikada ne bih usudila upustiti. Naći se u ambijentu Vijećnice, moći imati za sagovornike dvoje profesora koji na dnevnoj osnovi, uz svu svoju ljubav i zanesenost, govore o Italiji i njenoj književnosti, moći ilustrirati njene ljepote, prekrasna je prilika na kojoj sam neizmjerno zahvalna.”

Sve osobe uključene u realizaciju serijala, radile su bez naknade, posvečujući sate i sate vlastitog slobodnog vremena radi promoviranja većeg prijateljstva i međusobnog upoznavanja između Italije i Bosne i Hercegovine.

_________________________________________________________________

Naše Udruženje u saradnji sa Ambasadom Republike Italije organizuje “Caffè italiano” koji će biti prilika za susret za naše članove i za sve koji su zainteresovani za Italiju i italijanski jezik; oni koji budu željeli će moći igrati Tombolu i osvojiti simpatične nagrade.

Četvrtak 31. Januar u 18.00 h u “Marshall’s gelato”, Kulovića 9, Sarajevo

_______________________________________

Aktivnosti i dešavanja 2018

__________________

BOŽIĆNI KONCERT

10.Decembar.2018


_______________________________________________________________

Caffè – Gelato Italiano

8 Novembre 2018


15 Nov 2018-bosn-1_001

____________________________________________________

Corsi di italiano -bsc- Sett 2018_______________________________________________________

 Caffe’ italiano

Udruženje za promociju italijanske kulture u BiH “Dante Alighieri”, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Sarajevu, Vas poziva na Caffè italiano, u petak 25. Maja – Restoran “Majestique” – Ul. Hasana Kikića 6 – u 17.00 h.

Caffe' italiano 25 Maggio - bsc.cdr

—————————————————————–

Sedmica u fokusu

Predstavnici Udruženja Dante Alighieri će gostovati u emisiji Sedmica u fokusu na Federalnom Radiju u petak, 23. Marta, u 14.00. Italijani i italijanska kultura u Bosni i Hercegovini će biti predstavljeni kroz književne citate, kratke lekcije italijanskog jezika, dok će italijanske pjesme biti muzička pozadina emisije. Crosley_12_1940

Posjeta italijanskih srednjoškolaca 20.02.2018 Dva razreda iz Gimnazije Martini (Schio, Italija) su posjetili Historijski Muzej Bosne i Hercegovine, gdje su ih dočekali i ugostili direktorica Muzeja, Elma Hašimbegović i sekretar sarajevskog komiteta Udruženja Dante Alighieri, Renato Scuzzarello. Učenici su pratili sa velikim interesovanjem prezentacije kustosa muzeja, a najveće zanimanje su pobudila svjedočanstva iz perioda opsade Sarajeva, koja su neki članovi Udruženja Dante Alighieri izložili učenicima.DSC_0600

____________________________________

08.02.2018

Juče je u Sarajevu u restoranu “Da Vincenzo’ uspješno otvorena prva u nizu “Italijanskih kafi”. Na prvoj večeri koju je organizovalo udruženje “Dante Alighieri” uz snažnu podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini potvrdjeno je iznimno srdačno prisustvo Italijana u gradu. Restoran “da Vincenzo” pripremio izvanredan meni za posjetitelje, uz prezentaciju specijaliteta tradicionalne italijanske kuhinje.
Ovo neformalno okupljanje, prvo u nizu ovakvih susreta, bilo je prilika za razmjenu iskustava ne samo kulinarskih vec i životnih iskustava i problematika. Ovaj projekat će pružiti izuzetnu priliku i studentima italijanskog jezika koji će na ovaj način biti u prilici da koriste italijanski jezik u praksi, kao što su pokazali učenici koji pohadjaju kurseve italijanskog jezika pri udruženju Dante Alighieri i polaznici programa Master ERMA.
U nastavku nekoliko fotografija bitnih momenata večeri: trenuci odusevljenja predsjednice udruženja g.dje Emirke Aličić,do trenutka obraćanja ambasadora  Nicole Minasija.

27658145_1560691437380353_1088751908252500571_n

___________________________________________________________________________

Aktivnosti i dešavanja   2017 

29 May 2017 BH

IMG_8583

———————————————————————————-

Izložba posvećenoj životu i dijelima Predraga Matvejevića

U sklopu obilježavanja Dana Evrope u BiH, udruženje za promociju italijanske kulture, Dante Alighieri i EU info centar u saradnji sa ambasadom Italije u Sarajevu, srdačno vas pozivaju da prisustvujete izložbi posvećenoj životu i dijelima Predraga Matvejevića.

Otvaranje će biti upriličeno u četvrtak, 18. maja, s početkom u 18h u prostorijama EU info centra.

Predrag Matvejević (Mostar, 7. listopada 1932. – Zagreb, 2. veljače 2017.), bosanskohercegovački i hrvatski pisac, publicist. Hrvatski i talijanski državljanin, član Akademije nauka i umjetnosti BiH od 2002. godine. Jedno od najpoznatijih njegovih djela “Mediteranski brevijar” prevedeno je na 23 jezika.

Exhibition Matvejvic - BSC

  __________________________________________________________________________

U Danteovom Pismu br. 13 od 30og Marta 2017 sarajevski Komitet Udruženja je proglašen kao

KOMITET SEDMICE
Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

U utorak 21. Marta u prostorijama Historijskog Muzeja Bosne i Hercegovine, sarajevski Komitet Udruženja Dante Alighieri je ugostio grupu učenika srednje škole “Arturo Martini” iz Schia, provincija Vicenza. Učenici i njihovi profesori su izrazili želju da upoznaju dešavanja iz perioda rata u BiH i opsade Sarajeva, te trenutnu situaciju i uslove života u BiH. Na slici su neki od članova upravnog odbora našeg Komiteta.

DSC02340

—————————————————————————–

Posjeta: Učenici su ugošćeni od predstavnika Komiteta Udruženja Dante Alighieri kao i od direktora Historijskog muzeja, nakon čega su im kustosi pokazali prostorije i eksponate koji predstavljaju sjećanje na tragediju i užas troipogodišnje opsade Sarajeva. Tokom posjete, neki od članova Komiteta su iznijeli vlastita iskustva i svjedočanstva iz tog perioda. Na kraju posjete jedna italijanska učenica koja pohađa gimnaziju u Sarajevu i koja je član našeg Komiteta je opisala svoj život osamnaestogodišnjakinje u Sarajevu i svoja iskustva druženja sa vršnjacima i vršnjakinjama iz svih naroda i narodnosti.DSC_2087

_____________________________________________________________________

Predsjednica Komiteta Udruženja Dante Alighieri i neki od članova upravnog odbora uručili su diplome o pohađanju kursa italijanskog jezika uposlenicima firme Dugatehna iz Čitluka. Ova firma ima dugogodišnje poslovne veze sa italijanskim kompanijama, te je iz tog razloga pokrenula program podučavanja italijanskog jezika za svoje uposlenike.

IDSC02388

Aktivnosti i dešavanja  2015/2016

Koncert u Katedrali

11 december- bsc.cdr
15350681_1335852423151803_1869123030394292845_n

15492250_1335852353151810_2722609958700379723_n

_____________________________________________________________________________________________________


logo la giornata della dante

______________________________________________________


Promozione libro Enisa- bsc

_______________________________________________________

Koncert klasične muzike
“Emotion for a change”


24 march- bh.cdr

Udruženje Dante Alighieri u saradnji sa Italijanskom ambasadom u Sarajevu i Bošnjačkim institutom organiziraju koncert za solo violinu „Emocija za promjenu“ , u izvedbi Prof. Sare Michieletto, u četvrtak, 24. marta u 19.30 u sali Bošnjačkog instituta, Mula Mustafe Bašeskije 21.
Prof. Sara Michieletto, diplomirala je 1994. sa najvećom ocjenom u klasi nasljednika venecijanske škole violine, Maestra Giusepa Volpata i od tada nastupa kao jedna od prvih violina Orchestra Lirico Sinfonica ‘Teatro La Fenice’ u Veneciji.
Nastupala je sa Orchestra da Camera Italiana, BBC Philarmonic Orchestra, London Philarmonic Orchestra i drugim. Snimala je za Chandos, Dynamic, Velut Luna, Tactus, Agorà, Naxos i izvodila koncerte širom svijeta kao solista I kao član kamernog orchestra.
Od novembra 2015 izvodi koncert „Emocija za promjenu“ na turnejama po Italiji, Indoneziji i Bosni i Hercegovini.
Na koncertu će nastupiti i Mattia Bussi, horna, član Sarajevske filharmonije.
Koncert “Emocija za promjenu” posvećen je klimatskim promjenama i pokušava da privuče pažnu na ovu temu, nakon XXI konferencije Ujedinjenih nacija u Parizu, na kojoj se postigao sporazum o održavanju globalnog zagrijavanja ispod granice od 2 stepena Celzijusa.
Mnogi ljudi razumiju opasnost od klimatskih promjena, ali još uvijek nisu motivirani da nešto poduzmu. Ono što u ovim slučajevima nedostaje je ta nevidljiva stvar zvana „emocija“.
Performans Sare Michieletto posmatra muziku, univerzalni generator osjećaja, kao emotivni i efektni odgovor na klimatske promjene.
Osim same izvedbe Prof. Michieletto smatra efektnim i kratka obraćanja publici u kojima predstavlja kompozicije i prevladava fiktivnu barijeru izmedju izvođača i publike, postižući autentičniju interakciju.
Većina djela koja će biti izvedena su komponovali venecijanski autori, a i sama umjetnica potiče iz Venecije, kao nasljednik stare venecijanske tradicije violinista.

___________________________________________________________________________________________________________

Rise again-BSC

Naše Udruženje i EU Info Centar, uz saradnju Ambasade Republike Italije, organizuju prezentaciju knjige “Rise again” Paralympic Games, uz foto izložbu kroz fotografije Nessuno(press)-a; autori knjige su Emanuele Broli, Marco Ciccolella i Laura Predolini.

Prezentacija će biti održana u srijedu 24-og februara, u 17.30 h, u prostorijama EU Info Centra, Skenderija 3a, Sarajevo.

U fokusu ovog susreta će biti predstavljanje Paraolimpijskih Igara iz Londona, kao i svjedočanstva Bosanaca i Hercegovaca koji su uspjeli u ovom teškom i impozantnom putu: izazovi, padovi, usponi, pobjede, dodjele nagrada, ali isto tako i iskušenja, stanja duha, priče i lična iskustva će zajedno sačiniti jedan stvarni prikaz.

Intervencije:

Emirka Aličić, Predsjednica Udruženja Dante Alighieri;

Jan Snaidauf, šef Političkog i Ekonomskog odjela EU Delegacije u BiH;

Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini ;

Marco Ciccolella, autor knjige i izložbe;

Nermin Tulić, bosanski glumac i režiser: perspektiva svakodnevnog života u BiH za osobe sa invaliditetom;

Senad Turković, predstavnik Paraolimpijskog Komiteta: Bosanskohercegovački sportisti i njihova dostignuća;

Elvira Bešlija, predstavnica Udruženja Paraplegičara i Vijeća organizacija osoba sa invaliditetom: osvrt na sportske igre u organizaciji Udruženja i na projekte Europske Unije vezane za ovu tematiku.

_____________________________________________________________________________________________
2015
KONCERT KLASIČNE GLAZBE
Utorak 15.12. 2015. u 19 sati
u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova

15 december- bsc
Ansambl Festina Lente predstavlja novi jedinstveni muzički projekat kojeg čini pet muzičara na različitim instrumentima i različitog porijekla. Tri muzičara iz ansambla izvedbom donose maksimalnu eleganciju i raskoš muzike balkanskih prostora, duvački zvuk dolazi iz daleke Amerike, a doživljaj je upotpunjen zvukom iz susjedne Italie.

Pored toga što se Ansambl odlikuje nacionalnom raznolikošću, kao i različitim karakterima i završenim školama izvođača, ovaj sastav odlikuje i nesvakidašnja kombinacija instumenata koji ga čine: violina, viola, violončelo, oboa i rog. Stoga je prilagodba kompozicija bila neophodna za jedinstveni sastav kakav je Ansambl Festina Lente.

Naziv sarajevskog mosta “Festina Lente” poslužio je kao inspiracija za ime ovog sastava zbog simbolike povezanosti dvije krajnosti, dvije obale: novog i starog, odnosno tradicije i inovacije.

Moto koji se pripisuje caru Avgustu, Festina Lente, u prevodu na italijanski “affrettati lentamente”, odnosno u bosanskom jeziku “požuri polako” sažima filozofiju posebno blisku ovom kvintetu: polako se približavamo cilju, strpljivo se usavršavamo, i pri tom ne zanemarujući bilo kakve detalje.

Zbog svojih karakteristika, ansambl će sa oduševljenjem izvoziti svoju strast kao i novi pristup muzici ostatku svijeta. Ansambl čine isključivo članovi Sarajevske filharmonije: Ingrid Zhegu (violina), Flobens Zyma (viola), Lidija Paulin (violončelo), Megan Robbins (oboa) i Mattia Bussi (rog).

___________________________________________________________________

Incontro conviviale 8 Dic 2015
___________________________________________________________________

Tenis turnir

Tennis-ball

__________________________________________________________________

Preko mora

                OLTRE MARE / PREKO MORA

Historijski Muzej Bosne i Hercegovine, Zmaja od Bosne, 5
Dante Alighieri Sarajevo i “Mreža za izgradju Mira” sa zadovoljstvom Vas pozivaju na dva razgovora:
Četvrtak 11 juni, 17.30 sati                                                                                Italija i Jugoslavija: konstrukcija mitova i protumitova u romanu “54”. 
Ovaj italijanski roman autora Wu-Minga, čija radnja je smještena između Italije i Jugoslavije 1954. godine,  različitim narativnim konstrukcijama obrazlaže mnoge zajedničke procjene i predrasude, kako pozitivne, tako i negativne, među narodima ovih dvaju zemalja.                                                       
Moderator: Fabiana Piazza
Učestvuju: Daniele Onori, Senadin Musabegović
Biće obezbijeđen prevod na italijanski i BHS.
Sve knjige Wu-Ming-a mogu se skinuti copy-left u različitim jezicima na:  http://www.wumingfoundation.com/italiano/downloads.shtml

Četvrtak 25 juni, 17.30 sati
Poslušnost više nije vrlina.

Istorija Italije u pismima sudijama i vojnim kapelanima don Lorenza Milanija.
Milani koji je umro 1967. godine je bio italijanski sveštenik, veoma uticajan na polju
pedagogije, te angažovan, kako građanski, tako i politički. Na pedesetu godišnjicu izdavanja jednog od njegovih najvažnijih spisa prisjećamo se njegovih ideja o načinu na koji bi trebalo mladim ljudima predavati istoriju, dajući prvenstvo savjesti u odnosu na poslušnost tradiciji.
Biće obezbijeđen prevod na italijanski i BHS.
Možete skinuti ovdje  a prevod  k
njigu L’obbedienza non è più una virtù”
Engleskom možete pronaći na linku:

http://www.semisottolaneve.org/ssn/a/26987.html

BHS verziju mozete pronaci na linku:                            http://www.mreza-mira.net/20493-pismo-don-milanija/

_____________________________________________________________________

KONCERT ITALIJANSKE KLASIČNE MUZIKE

Teatro

Udruženje Dante Alighieri, u saradnji s Ambasadom Italije u Sarajevu i Muzejem Sarajeva, u sklopu obilježavanja 750 godina rođenja Dantea Aligijerija, organizira
KONCERT ITALIJANSKE KLASIČNE MUZIKE
koju izvode kvintet «Mali svijet» i sopran Melisa Hajrulahović-Tomić.
Na programu su operske arije koje su komponovali  Puccini, Donizetti, Mascagni i Rota.  Utorak, 26. maj u 20.00  –                      Muzej Sarajeva – Brusa Bezistan, (Abadžiluk 10, Sarajevo)

______________________________________________________________________

Book presentation

Blank bookcover with clipping path

The Association Dante Alighieri and EU Info Centre in collaboration with Italian Embassy in Sarajevo invite to the presentation and discussion on social and juridical environment of the legal thriller “Nesvjesni svjedok/Involuntary Witness” by  the italian writer Gianrico Carofiglio and recently edited in BiH by the Buybook publishing company.
For this special occasion we will have video message from the author and interventions of Mr. Dževdet Tuzlić-BHT journalist, Enisa Adrović prosecutor of the BIH Prosecutor office, Mirsada Dučić Čaušević judge of Sarajevo Cantonal Court, Amila Mujčinović lawyer and Amra Olovčić translator of the book.
English translation will be provided
Thursday, March 19, 18h00
EU Info Centre, Skenderija 3a, Sarajevo

_____________________________________________________

E-Biblioteka

001036-1140x395

Velika kolekcija e-knjiga, koja sadrži djela velikih klasika, ali i modernih autora. Dostupna je članovima Udruženja.Rise again-BSCRise again-